מסעו של השוקולד מתחיל בחוות קקאו הממוקמות באזורים טרופיים. בעיקר באפריקה, דרום אמריקה ואסיה.
פירות הקקאו גדלים על עצים, ובתוכם נמצאים זרעים – הם פולי הקקאו המפורסמים. פולי הקקאו הם הדמות הראשית בסיפור שלנו. לפולים יש עוד מספר שלבים חשובים, עד שהם הופכים לשוקולד האיכותי שאנחנו בטורי מציעים לכם. פרלין בודד ליד הקפה או סלסלת שוקולדים ליום הולדת, עוברים כולם מסלול דומה.
השלב הראשון: מפולים עיסתיים לליקר קקאו
פרי הקקאו דומה לכדור פוטבול קטן, ובתוכו יש בין 30 ל-50 פולי קקאו. פולים אלה גדלים בסביבה לחה ורטובה, ופתיחה של פרי הקקאו תחשוף פולים בצבע בהיר. לאחר הוצאת הפולים מהפירות, הפולים עוברים שלב של תסיסה. במשך כמה ימים, ישבו הפולים בתוך כלים גדולים וחמים. בדומה ליין, גם פולי השוקולד עוברים תהליכים כימיים בתסיסה, בתהליך שיש לו השפעה גדולה על טעמם הסופי. לאחר התסיסה, הפולים עוברים ייבוש וקליה. לאחר הקלייה, הפולים הקלויים מופרדים מהקליפות החיצוניות שלהם, בתהליך של פיצוח וניפוי.
לאחר מכן, הפולים נטחנים למצב של “ליקר קקאו”- אותו מפרידים לחמאת קקאו ואבקת קקאו. חמאת הקקאו היא שומן הקקאו, ואילו אבקת הקקאו היא חומר יבש שמספק את טעם הקקאו האופייני.
השלב השני: מאבקה וחמאה לנהר השוקולד של ווילי וונקה
חמאת ואבקת קקאו הם חומרי הגלם היסודיים של כל שוקולד. קחו לדוגמא סלסלת שוקולדים ליום הולדת, ותגלו שההבדל המרכזי בין שוקולד אחד לאחר – הוא המינון של שני אלה. אנחנו בטורי מערבבים, מקררים ומחממים (וחוזר חלילה) את החמאה והקקאו, לרוב יחד עם סוכר או חלב, עד שמגיעים לטעם ולמרקם המושלם. שלב זה הוא שנותן לכל שוקולד את הברק והפציחות האופייניים לו. התוצר הסופי הוא נוזל שוקולדי בדיוק כמו של ווילי.
השלב השלישי: מנוזל שוקולדי ועד סלסלת שוקולדים ליום הולדת
השוקולד הנוזלי נשפך לתבניות. כל תבנית ייחודית מייצרת שוקולד ייחודי. פרלינים קטנים וצבעוניים, טבלאות גדולות ומנחמות ועוד סוגים רבים וטובים. בעבודת יד זהירה הנוזל השוקולדי הופך למתנה אישית, טעימה ומיוחדת. את המתנות שלנו אפשר להזמין בקלות בלחיצת כפתור, אבל הכי נשמח אם תגיעו אלינו לחנות.